Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Τα γλυκά του κουταλιού και οι μαρμελάδες είναι στενά συνδεδεμένα με την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Το καλωσόρισμα των φίλων μας με ένα γλυκό κουταλιού και ένα ποτήρι δροσερό νερό είναι παλιά και προσφιλής συνήθεια, ενδεικτική της πατροπαράδοτης πηλιορείτικης φιλοξενίας.

Φρούτα διατηρημένα μέσα σε μέλι ή πετιμέζι αναφέρονται συχνά στην αρχαία Ελληνική, Ρωμαϊκή και Βυζαντινή λογοτεχνία.  Όταν έχεις μεγαλώσει μέσα σε ένα σπίτι, γεμάτο μυρωδιές και αρώματα από παραδοσιακές συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς, αυτές οι αναμνήσεις δεν χάνονται ποτέ!  Θυμόμαστε τα περίφημα «ρετσέλια» της γιαγιάς (συνήθως  κολοκύθα ή μελιτζάνα), τα οποία διατηρούνται μέσα σε πετιμέζι. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα μέσα μας να επιστρέψουμε στην παράδοση και να προσφέρουμε στον καταναλωτή μοναδικά παραδοσιακά προϊόντα.

Στην πανέμορφη και μαγευτική Πορταριά του Πηλίου, κοντά στο μονοπάτι των Κενταύρων, με θέα το Βόλο και τον Παγασητικό, κάτω από τον λαμπερό ελληνικό ήλιο, βρίσκεται η μονάδα παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων μας.

Ήμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση και με πολύ κέφι, μεράκι και σπιτική φροντίδα παρασκευάζουμε, από το 1978, τα προϊόντα μας (γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, πετιμέζι, και μηλόξιδα) ακολουθώντας με ευλάβεια τις παραδοσιακές  συνταγές, της οικογένειάς μας, που διατηρούμε αναλλοίωτες από γενιά σε γενιά.

 

Στηριζόμαστε στην τοπική παραγωγή της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου, η οποία διαθέτει έναν φυσικό πλούτο φρούτων και καρπών εξαιρετικής ποικιλίας και ποιότητας. Χρησιμοποιούμε μόνο εκλεκτά και αγνά υλικά, δίνοντας  έμφαση στην προσεκτική επιλογή και διαλογή των φρούτων, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο γευστικό και αισθητικό αποτέλεσμα.