CHEESECAKE
Υλικά
- 200 γρ. μπισκότα digestive
- 100 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- βύσσινο γλυκό του κουταλιού για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Λιώνετε το βούτυρο και θρυμματίζετε τα μπισκότα. Ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο στρώνετε το μείγμα (θα θυμίζει σωρό από ψίχουλα) σε σε φόρμα με κινητά τοιχώματα ή τσέρκι πιέζοντάς το με το χέρι να γίνει συμπαγές και φροντίζοντας να διανεμηθεί ισομερώς. Βάζετε το σκεύος στο ψυγείο.
- Χτυπάτε το φρέσκο τυρί-κρέμα με τη ζάχαρη. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα έως ότου η κρέμα αποκτήσει την υφή σφιχτής σαντιγί. Απλώνετε την κρέμα πάνω από το μείγμα του μπισκότου. Ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά και σερβίρετε περιχύνοντας με γλυκό κουταλιού βύσσινο.