ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΗΛΟ

Υλικά

  • 300 γρ κοτόπουλο σε κομμάτια
  • 1/2 πιπεριά σε κομμάτια
  • 1/2 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 2 καρότα βρασμένα σε φετουλες
  • 2 κσ κέτσαπ
  • 1 κσ μέλι
  • 1/3 φλ βαλσάμικο
  • 1/2 φλ ζωμός (οτι θέλουμε) ή κύβος ζωμού αραιωμενος σε νερό
  • 200 γρ ρύζι ή φαγόπυρο ή πλιγούρι βρασμένο

Εκτέλεση

  • Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το κοτόπουλο μας να μαγειρεύτει για 10 λεπτά γυρίζοντας τακτικά απο ολες τις πλευρές ή χρησιμοποιούμε βρασμένο κοτόπουλο κατευθείαν στη συνταγή αφού τσιγαρίσουμε τα λαχανικά. Έπειτα ρίχνουμε τα λαχανικά να τσιγαριστούν σε 3 σταγόνες ελαιόλαδο μαζι με το κοτόπουλο για 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τον ζωμό μας και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε 5 – 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε το ξύδι, το μέλι λιγο πιπέρι, το καρότο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε με ανοιχτό καπάκι να πήξει λίγο η σως μας, να καραμελώσει, γύρω στα 5 λεπτά.