ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΗΛΟ
Υλικά
- 300 γρ κοτόπουλο σε κομμάτια
- 1/2 πιπεριά σε κομμάτια
- 1/2 κρεμμύδι σε ροδέλες
- 2 καρότα βρασμένα σε φετουλες
- 2 κσ κέτσαπ
- 1 κσ μέλι
- 1/3 φλ βαλσάμικο
- 1/2 φλ ζωμός (οτι θέλουμε) ή κύβος ζωμού αραιωμενος σε νερό
- 200 γρ ρύζι ή φαγόπυρο ή πλιγούρι βρασμένο
Εκτέλεση
- Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το κοτόπουλο μας να μαγειρεύτει για 10 λεπτά γυρίζοντας τακτικά απο ολες τις πλευρές ή χρησιμοποιούμε βρασμένο κοτόπουλο κατευθείαν στη συνταγή αφού τσιγαρίσουμε τα λαχανικά. Έπειτα ρίχνουμε τα λαχανικά να τσιγαριστούν σε 3 σταγόνες ελαιόλαδο μαζι με το κοτόπουλο για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τον ζωμό μας και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε 5 – 10 λεπτά.
- Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε το ξύδι, το μέλι λιγο πιπέρι, το καρότο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε με ανοιχτό καπάκι να πήξει λίγο η σως μας, να καραμελώσει, γύρω στα 5 λεπτά.