ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚA ΜΗΛΟΞΙΔA

Το παραδοσιακό μας μηλόξιδο παράγεται από εκλεκτά αρωματικά φιρίκια της Πηλιορίτικης γης και είναι ένα 100% φυσικό προϊόν.

Για την παραγωγή του εφαρμόζουμε την παραδοσιακή μακρόχρονη διαδικασία ζύμωσης οξοποίησης και παλαίωσης,ώστε το προϊόν να παραλάβει στο μέγιστο βαθμό τα πολύτιμα θρεπτικά και αρωματικά συστατικά του μήλου.

Το μηλόξιδο αποτελεί μια κατηγορία ξιδιού που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο καταναλωτικό κοινό, γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και τα οφέλη του στην υγεία και την ομορφιά.

Το μηλόξιδο είναι ένα φυσικό προϊόν, που παράγεται από τα μήλα με μια διαδικασία που περιλαμβάνει την εκχύμωσή τους, τη ζύμωση του χυμού τους και στη συνέχεια την οξοποίηση της αλκοόλης.

Διατροφική αξία

  • Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, προβιοτικά, αντιοξειδωτικά και ένζυμα.

Οφέλη στην υγεία

  • Εμφανίζει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, χάρη στο β- καροτένιο, το ασβέστιο και το κάλιο του μήλου, ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Αποτοξινώνει τον οργανισμό και γιαυτό συμβάλλει στη ρύθμιση του σωματικού βάρους
  • Συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης, των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, στη διαχείριση του διαβήτη καθώς και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης

Αντιμικροβιακή δράση

Χάρη στην περιεκτικότητά του σε οξικό οξύ δρα εναντίον των μικροβίων, μυκήτων, παρασίτων

Ως συντηρητικό

  • Αποτελεί σπουδαίο φυσικό συντηρητικό των τροφίμων (κρέατα, ψάρια, λαχανικά, κ.α.)

Ως καλλυντικό

  • Τονώνει την επιδερμίδα, καθαρίζει και δίνει λάμψη στα μαλλιά