ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΜΗΛΟΞΙΔΟ

Υλικά

  • 250 γρ μαυρομάτικα φασόλια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι
  • 1 αγγούρι
  • 2 μεσαίες τομάτες
  • 5-8 αγγουράκια τουρσί
  • Λίγο μαϊντανό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Ρίγανη (προαιρετικά)
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν
  • Ψιλοκόβουμε το μισό κρεμμύδι και το άλλο μισό το κόβουμε ροδέλες
  • Ψιλοκόβουμε το αγγούρι, τα αγγουράκια τουρσί, την ντομάτα, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό
  • Σε μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι
  • Βάζουμε τα φασόλια σε μια σαλατιέρα και τα υπόλοιπα υλικά μας
  • Τέλος προσθέτουμε την σως,ρίχνουμε αλάτι ανάλογα με τα γούστα και ανακατεύουμε