ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΜΗΛΟΞΙΔΟ
Υλικά
- 250 γρ μαυρομάτικα φασόλια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι
- 1 αγγούρι
- 2 μεσαίες τομάτες
- 5-8 αγγουράκια τουρσί
- Λίγο μαϊντανό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μηλόξυδο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- Ρίγανη (προαιρετικά)
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν
- Ψιλοκόβουμε το μισό κρεμμύδι και το άλλο μισό το κόβουμε ροδέλες
- Ψιλοκόβουμε το αγγούρι, τα αγγουράκια τουρσί, την ντομάτα, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό
- Σε μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι
- Βάζουμε τα φασόλια σε μια σαλατιέρα και τα υπόλοιπα υλικά μας
- Τέλος προσθέτουμε την σως,ρίχνουμε αλάτι ανάλογα με τα γούστα και ανακατεύουμε