ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
Υλικά
- 200ml ελαιόλαδο
- 90ml κονιάκ
- 200γρ. ζάχαρη
- 200γρ. πετιμέζι
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουτ. γλυκού αμμωνία
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 610γρ. αλεύρι μαλακό
· Διαδικασία
- Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στον κάδο του μίξερ με το φτερό), μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Κόβετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και πλάθετε σε σχήματα της επιλογής σας. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 15-20 λεπτά.